Setari Cookie-uri

5 retete de drob pentru Paste

Oricat de ocupati sau de impovarati de griji si probleme am fi, traditiile mesei de Pasti raman sfinte. Nu lipsesc ouale rosii, pasca si drobul de miel.

5. Drob de miel in foietaj

Ingrediente:

1 pachet de aluat de foietaj, organele de la 1 miel, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 gogosar murat, 2 oua fierte, 4 oua crude, 2 legaturi de ceapa verde, patrunjel verde, marar, loboda, untisor, sare, piper.

Mod de preparare:

Puneti organele de miel la fiert, alaturi de radacinoase, si adaugati in apa rece putina sare si cateva boabe de piper. Tineti-le pe foc timp de 30 de minute din momentul fierberii. Intre timp, puneti la fiert doua oua. Dupa ce au fiert maruntaiele, le lasati la racit, apoi le taiati cuburi, nu foarte marunt. Taiati legumele in cuburi. Amestecati-le cu carnea de miel, ouale batute, sare si piper.

Daca aluatul de foietaj este congelat, va trebui decongelat in frigider, cu cateva ore inainte! Nu il fortati la microunde sau alta sursa de caldura! Intindeti aluatul pe masa de lucru, presarati putina faina pe el si puneti-l intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Aranjati astfel incat sa acopere uniform peretii tavii, dar sa ramana suficient aluat pentru a acoperi drobul la suprafata.

Citește și:

Puneti jumatate din compozitia de drob, asezati ouale fierte pe lungimea tavii, apoi restul de compozitie. Inchideti aluatul de foietaj pe suprafata drobului, intepati din loc in loc cu o furculita. Ungeti cu ou. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 170-180°C timp de 40 de minute la foc mediu.

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.