O reteta propusa de Chef Nicolas Boussin, Ambasador culinar Grand Marnier
Ingrediente si Mod de preparare(2 portii, 4 clatite)
Foto interior si prima pagina: crepe suzette, Shutterstock
Aluat de clatite (576 g, 15 clatite cu diametrul de 20 cm) :
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Amestecati sarea, zaharul si faina. Adaugati ouale pe rand. Amestecati treptat berea si apoi laptele. Picurati untul topit, iar apoi lichiorul. Daca este posibil, lasati amestecul la frigider peste noapte.
Sos pentru clatite (greutate totala : 603 g) :
Caramelizati zaharul intr-o tigaie. Adaugati zeama de portocala si pe cea de lamaie. Lasati-l sa descreasca. Micsorati focul, adaugati untul si amestecati.
Adaugati clatitele, acoperindu-le cu sos. Turnati lichiorul deasupra si flambati, insiropand in continuare clatitele cu sos. Lasati-le sa se imbibe pentru 2 minute. Serviti-le imediat.
Cel mai renumit patiser din Franta si unul dintre cei mai recunoscuti la nivel mondial, Chef Nicolas Boussin a lucrat alaturi de cei mai buni bucatari si a invatat arta pregatirii si prepararii produselor de patiserie. Este Chef Patiser pentru locatii prestigioase: • Potel & Chabot: New York (1991-1992) • Le Domaine de Divonne: Hotel & Casino (1992-1998) • La Grande Epicerie de Paris, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton (1998-2003) A obtinut locul I la competitia “Prix du Mérite Artistique” organizata in Belgia in anul 1990 si a pregatit si decorat produse de patiserie pentru Regele Belgiei. A castigat locul I la “Campionatul de deserturi frantuzesti” in anul 1994. A obtinut titlul de cel mai bun Chef Patiser (Meilleur Ouvrier de France- Patissier) in anul 2000. A obtinut locul II la Campionatul Mondial de Patiserie in Las Vegas in anul 2002. S-a alaturat Departamentului de Gastronomie Grand Marnier in anul 2003, si de atunci continua sa creeze retete unice folosind unul dintre cele mai fine lichioruri din lume.
Spune-ti parerea!