Timp de preparare: 90 minute
Dificultate: medie
Foto interior si prima pagina: tort de ciocolata, Shutterstock
Ingrediente:-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Blatul il face fiecare cum prefera, sau il cumparati de la market, doar sa fie un blat cu cacao. Cand este rece, se taie in 3 pe orizontala.
Crema: frisca se mixeaza la viteza 2 sau 3 cu o ciocolata topita intr-o lingurita de unt si eventual 3 linguri de apa (depinde de continutul ei in cacao: daca are mai multa cacao, trebuie si apa, altfel se intareste prea mult).
Un blat se pune pe un platou rotund (de preferinta cu un diametru cu minim 2-3 cm mai mare decat forma de tort) si se insiropeaza. Apoi asezati inelul formei de tort in jurul blatului, perfect inchis. Puneti jumatate din crema si nivelati. Asezati al doilea blat, insiropati si turnati restul de crema, niveland cu o spatula. Pe deasupra se toarna o glazura calda facuta din a doua ciocolata, topita in a doua lingurita de unt. Nivelati rapid cu o spatula sau un cutit cu lama lata. Dati la rece macar 4-5 ore.
Inainte de a servi, scoateti inelul de la forma de tort, uniformizati crema de pe lateral, ornati dupa dorinta (eu am folosit ornamente din comert) si serviti.
O reteta propusa de: Oana Durican (Oana_Durican_1)
Sursa: Garbo.ro
Spune-ti parerea!