Foto interior si prima pagina: salata cartofi, vita, Shutterstock

Ingrediente (4 portii)
    700 g cartofi noi, razuiti de coaja sare de mare si piper negru proaspat macinat zeama de la 2 lamai ½ tulpina frageda de telina, taiata felii subtiri, plus frunzulitele galbene o legatura de patrunjel proaspat 2-3 lingurite cu varf de hrean ras 2 linguri cu varf de smantana 24 felii de bresaola (muschi file de vita sarat si uscat la aer) sau friptura rece de vita o legatura tarhon proaspat ulei de maslinee extravirgin
Mod de preparare

Cartofii se fierb in apa sarata. Se scurg, se taie in cubulete si se lasa la racit.

Intre timp, se pregatesc restul ingredientelor: se toarna cea mai mare parte a sucului de lamaie intr-un castron mare, se adauga un praf de sare, piper, telina, patrunjel tocat, hrean si smantana. Apoi se adauga cartofii si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca bine ingredientele. Gustati si mai adaugati, dupa gust, daca este cazul, putin suc de lamaie.

Se aseaza pe farfurii cate 6 felii de bresaola si se adauga salata de cartofi. Se presara tarhon si frunze de telina si se stropeste totul cu putin ulei de masline.

Pofta buna!

Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: