Foto: souffle de portocala, Shutterstock

Ingrediente

Pentru matrita de unt (170 g):

    70 g unt 100 g zahar coaja de la o portocala

Amestecati untul cu coaja de portocala. Formati un strat subtire din acest amestec, folosind o perie de patiserie si presarati zahar. Eliminati-l pe cel in exces.

Biscuiti Ladyfinger GRAND MARNIER® (150 g) :

    6 piscoturi taiate in 5 bucati 100 g lichior GRAND MARNIER® Cordon Rouge 50 g suc de portocale

Incalziti sucul de portocale si adaugati lichior. Inmuiati usor biscuitii in acest amestec.

Foto: biscuiti tip piscot, Shutterstock

Baza souffle

    450 ml lapte 3 g coaja portocala 35 g faina 25 g amidon de porumb 25 g unt 140 g galbenus de ou 75 g zahar 210 g albus de ou 75 g zahar 100 g lichior GRAND MARNIER® Cordon Rouge

Mod de preparare

Se incalzesc laptele, faina si amidonul de porumb, amestecand constant. Se fierbe timp de 2 minute. Se lasa la racit si se adauga untul, lichiorul, galbenusurile si zaharul.

Se bat bine albusurile si se adauga zaharul in doua parti. Amesteca usor albusul cu baza de souffle, folosind o spatula de lemn. Umple formele pe jumatate cu acest amestec.

Aranjeaza biscuitii ladyfinger in forme si umple cu restul de amestec souffle. Stergeti formele si lasati-le la cuptor, la o temperatura de 200° C timp de 15 minute. Se serveste imediat.

Foto interior si prima pagina: souffle de portocala, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: