Foto interior si prima pagina: negresa cu sos de ciocolata si nuca de cocos, Shutterstock
Timp de preparare: 1 ora
Dificultate: redusa
Ingrediente:-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Pentru sosul de ciocolata:
Foto: negresa cu sos de ciocolata si nuca de cocos, Shutterstock
Mod de preparare:Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa si laptele.Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote, pana se topeste tot zaharul.
Din acest sos oprim 18 linguri. Dam deoparte.
Restul de sos se amesteca, cu mixerul la viteza mica, cu albusurile batute tare, ca la bezea. Se adauga apoi galbenusurile,faina in ploaie,vanilia,esenta de rom si praful de copt stins in putin otet. Este bine ca in momentul in care adaugam faina sa dam la o parte mixerul si sa folosim o paleta cu care sa amestecam prin rasturnare, usor.
Se toarna intreaga compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca. 40 de minute la foc mediu.
Dupa ce s-a racit putin prajiturica se taie in cuburi si o tavalim in sosul de ciocolata si apoi prin cocos.
Sosul de ciocolata:
Intr-o craticioara,pe foc mic,se topeste margarina cu zaharul.Se adauga cacaoa,laptele si ciocolata rasa. Se lasa pe foc sa dea doar cateva clocote.
Peste acest sos adaugam si cele 18 linguri ramase de la prajitura.Adaugam esenta de rom si lasam sa se racoreasca.
Fiecare cub de negresa il trecem prin sosul ciocolatos si apoi prin nuca de cocos rasa.
Pofta buna !
Va astept pe blog pentru mai multe retete usoare ! calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1) pentru Garbo.ro
Spune-ti parerea!