Foto interior si prima pagina: tarta cu ciocolata, Shutterstock

Ingrediente

Pentru blat

    325 g unt nesarat 225 g zahar tos un paf de sare 565 g faina simpla, cernuta, plus inca putin pentru presarat in tava optional: coaja rasa de la o portocala 3 oua ecologice mari 65 g cacao

Pentru umplutura

    200 ml lapte integral 565 ml frisca nebatuta 65 g zahar tos 350 g ciocolata neagra de calitate, rupta in bucati 2 oua ecologice mari
Mod de preparare

Foto: felie de tarta cu ciocolata, Shutterstock

Se unge cu unt o forma de tarta cu marginea detasabila si diametrul de 28 cm.

Se amesteca untul, zaharul, sarea. Apoi se incorporeaza faina, coaja de portocala, pudra de cacao si ouale. Se formeaza un amestec faramicios care trebuie framantat pana se obtine o bila de aluat. Aceasta se inveleste in folie de plastic si se da la frigider cel putin o ora.

Se intinde aluatul cu facaletul, se captuseste forma de tarta si se pune la congelator jumatate de ora.

Se incinge cuptorul la 180 gade C si se coace aluatul 12-15 minute (pana capata aspect de biscuit). Se scoate din cuptor si se coboara temperaturala 170 grade C.

Pentru umplutura de ciocolata: se pun intr-o cratita la foc mic laptele, frisca si zaharul si se aduc la punctul de fierbere. Se ia cratita de pe foc si se adauga ciocolata si ouale. Se amsteca pa la omogenizare.

Se pune tava cu blatul in cuptor si se toarna cu grija (fara sa va ardeti mana) crema de ciocolata. Se coace 15 minute.

Cand umplutura incepe sa tremure, prajitura este gata.

Se lasa la racit si se serveste cu frisca.

Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: