Foto interior si prima pagina: tarta cu ciocolata, Shutterstock
IngredientePentru blat
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Pentru umplutura
Foto: felie de tarta cu ciocolata, Shutterstock
Se unge cu unt o forma de tarta cu marginea detasabila si diametrul de 28 cm.
Se amesteca untul, zaharul, sarea. Apoi se incorporeaza faina, coaja de portocala, pudra de cacao si ouale. Se formeaza un amestec faramicios care trebuie framantat pana se obtine o bila de aluat. Aceasta se inveleste in folie de plastic si se da la frigider cel putin o ora.
Se intinde aluatul cu facaletul, se captuseste forma de tarta si se pune la congelator jumatate de ora.
Pentru umplutura de ciocolata: se pun intr-o cratita la foc mic laptele, frisca si zaharul si se aduc la punctul de fierbere. Se ia cratita de pe foc si se adauga ciocolata si ouale. Se amsteca pa la omogenizare.
Se pune tava cu blatul in cuptor si se toarna cu grija (fara sa va ardeti mana) crema de ciocolata. Se coace 15 minute.
Cand umplutura incepe sa tremure, prajitura este gata.
Se lasa la racit si se serveste cu frisca.
Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007
Spune-ti parerea!