Foto interior si prima pagina: tarta cu capsuni, Shutterstock

Ingrediente

Pentru aluatul de tarta 300 g faina 100 g unt rece, taiat cubulete 125 g zahar 2 oua 1 lingura de otet 1 varf de sare

Pentru crema de vanilie 400 ml lapte 3 linguri faina 2 galbenusuri 100 g zahar 1 pastaie de vanilie

Pentru ornat: 500 g capsuni

Mod de preparare

Foto: tarta cu capsuni, Shutterstock

Aluatul de tarta: Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat tare care se da la frigider pentru 2 ore. Apoi se scoate aluatul din frigider, se intinde cu facaletul si se modeleaza forma de tarta, avand grija sa imbracam in aluat si marginile tavii. Se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15 minute.

Intre timp, se pregateste crema: 300 ml lapte se pun la fiert impreuna cu pastaia de vanilie crestata cu semintele scoase (si acestea se adauga in lapte). Cand laptele s-a incalzit, se scoate pastaia.

Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga faina si restul de lapte si se omogenizeaza. Apoi compozitia se adauga treptat in cratita in care laptele fierbe pe foc. Se amesteca bine pana se ingroasa. Se ia cratita de pe foc, se adauga untul si se amestca pana se topeste. Se lasa la racit.

Crema se toarna in coaja de tarta. Se orneaza cu capsuni si se da la frigider pentru cateva ore.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: