Foto interior si prima pagina: calamari crocanti, Shutterstock

Ingrediente

Pentru maioneza aromata

    4 linguri cu varf de maioneza 2 ardei iuti proaspeti, curatati de seminte si taiati marunt coaja rasa si zeama de la o lamaie galbena si de la una verde sare de mare si piper negru

Pentru calamarii crocanti

    600 g calamari, curatat de tentacule si crestat 200 g faina 2 lamai pentru decor ulei de masline

Foto: calamari crocanti, Shutterstock

Mod de preparare

Pentru maioneza aromata: se amesteca intr-un bol maioneza cu ardeii iuti, coaja de lamaie galbena si verde, sarea si piperul. Se adauga zeama de la lamaia verde si aproximativ jumatate din zeama de la lamaia galbena (puteti adauga mai mult daca va place mai acrisor).

Se dau bucatile de calamar prin faina si se prajesc in ulei incins cam 2 minute. Se scot pe o farfurie cu servetele de hartie (pentru absorbtia excesului de ulei) si se condimenteaza cu sare de mare.

Calamarii crocanti se servesc cu maioneza aromata si cu o salata de radacinoase.

Pofta buna!

Reteta este preluata din cartea "Sa gatim cu Jamie. Cum sa devii un bucatar mai bun", editura Curtea Veche Publishing, 2007

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: