Foto interior si prima pagina: tofu picant, Shutterstock

Ingrediente:
    ulei de nuca, alune, susan - in ordinea asta. Ideal e cel de nuca tofu Inedit cuburi garlic&chilli sauce ceapa rosie ardei rosu ardei iute usturoi apa fierbinte otet de vin alb zahar brun faina de orez
Mod de preparare

Incalzeste un wok. Pune uleiul in el si asteapta sa se incalzeasca. Cand e fierbinte, pune in el (in ordinea asta): sosul chilli&garlic, usturoiul si apoi ardeiul iute.

Arunca apoi ceapa rosie taiata felii, ardeiul rosu gras (sau Kapia).

Pune cuburile de tofu. In tot acest timp agita bine, sa nu arzi ingredientele.

Cand se rumeneste tofu un pic (extrem de putin) pune un shot de apa fierbinte, otetul (1 lingura), zaharul brun si faina de orez. Agita bine. Se formeaza un sos gros care inglobeaza toate aromele si ramane lipit de cuburile de tofu si de legume.

Se serveste cald.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: