Foto interior si prima pagina: inghetata cu oreo , Shutterstock

Ingrediente
    500 ml lapte integral 400 ml frisca 150 g de zahar brun un baton de vanilie crestat si cu semintele scoase 8 galbenusuri 1 pachet mare de biscuiti Oreo (sau 2, sau 5 - daca vreti sa mancati Oreo cu inghetata si nu invers)
Mod de preparare

Foto: inghetata cu oreo, Shutterstock

Jumatate din cantitatea de lapte se pune la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si pastaia de vanilie. Cand laptele s-a incalzit, se scoate pastaia.

Galbenusurile se freaca cu restul de zahar. Se adauga treptat amestecul pe baza de lapte de mai sus pana cand acesta este complet incorporat. Crema astfel obtinuta se pune pe foc mic si se fierbe cateva minute amestecand in continuu. Cand incepe se sa ingroase, se ia de pe foc. Se lasa la racit complet, apoi se amesteca bine cu frisca.

Dati la congelator crema. Amestecati in ea din jumatate in jumatate de ora pana cand se transforma in inghetata (dureaza cam 2-3 ore). Daca nu veti amesteca in ea, veti obtine cu inghetata cu multe cristale de gheata.

Dupa prima jumatate de ora, deci la prima runda de amestecare, adaugati biscuitii Orea rupti cu mana, in bucati de dimensiuni variate.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: