Desertul clasic din copilaria noastra, pe care bunicile ni-l preparau cu atata iscusinta, este o propunere ideala pentru cele care-si doresc o gustare ce le va indulci ziua. Foto: gogosi pufoase, Shutterstock

Ingrediente gogosi pufoase
    500 grame de faina 120 grame unt (moale, la temperatura camerei) sau margarina 40 grame drojdie proaspata 1 lingurita de zahar 1 lingurita de rom 5 galbenusuri 350 ml lapte zahar pudra zahar vanilat coaja rasa de lamaie
Mod de preparare gogosi pufoase

Jumatate din cantitatea de lapte se incalzeste usor, se adauga zaharul apoi drojdia si se amesteca bine pana se dizolva drojdia. Se amesteca galbenusurile bine cu sarea, apoi se adauga romul si laptele ramas. Peste faina se adauga untul inmuiat, coaja de lamaie, amestecul de galbenusuri cu lapte si drojdia inmuiata cu lapte si zahar. Se framanta bine compozitia si se lasa cel putin o ora la crescut apoi, dupa ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasa de un deget din care cu ajutorul unei cani sau al unui pahar se decupeaza gogosile. Intr-o tigaie cu mult ulei incins se adauga gogosile, dupa ce cresc se iau din tigaie si se pun pe o farfurie cu un servetel si se pudreaza cu zaharul vanilat. Gogosile pufoase se servesc simple, cu dulceata sau chiar inghetata. Pofta buna!

Foto prima pagina: gogosi, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: