Desertul clasic din copilaria noastra, pe care bunicile ni-l preparau cu atata iscusinta, este o propunere ideala pentru cele care-si doresc o gustare ce le va indulci ziua.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Jumatate din cantitatea de lapte se incalzeste usor, se adauga zaharul apoi drojdia si se amesteca bine pana se dizolva drojdia. Se amesteca galbenusurile bine cu sarea, apoi se adauga romul si laptele ramas. Peste faina se adauga untul inmuiat, coaja de lamaie, amestecul de galbenusuri cu lapte si drojdia inmuiata cu lapte si zahar. Se framanta bine compozitia si se lasa cel putin o ora la crescut apoi, dupa ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasa de un deget din care cu ajutorul unei cani sau al unui pahar se decupeaza gogosile. Intr-o tigaie cu mult ulei incins se adauga gogosile, dupa ce cresc se iau din tigaie si se pun pe o farfurie cu un servetel si se pudreaza cu zaharul vanilat. Gogosile pufoase se servesc simple, cu dulceata sau chiar inghetata. Pofta buna!
Spune-ti parerea!