Cartofi frantuzesti, unul din felurile de mancare pe care l-am gati mereu si nu ne-am plictisi prea repede, usor de facut si foarte gustos.

Ingrediente cartofi frantuzesti
    600 grame de cartofi ( gramajul difera in functie de cantitatea pe care vrei sa o faci); cei mai buni pentru aceasta reteta sunt cartofii rosii dar, nu este nici o problema merg si cartofii albi; 150 grame de cascaval sau branza rasa 130 ml smantana (eu ador smantana si atunci folosesc mai mult, pentru cele care nu sunt fane smantana atat de tare, pot pune 100 ml) 5 oua fierte tari Unt – pentru a unge vasul in care o sa punem toate ingredientele la cuptor Sare, piper

Foto interior si prima pagina: cartofi frantuzesti, Shutterstock

Mod de preparare cartofi frantuzesti

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja, apoi se curata cu grija si se taie in felii potrivit de groase. Separat ouale se pun si ele la fiert si se lasa timp de 10 minute. Dupa ce sunt fierte sunt taiate in felii. In tava bine unsa cu unt se pune cate un strat de rondele de cartofi, un strat de oua taiate, un strat de cascaval sau branza rasa si se condimenteaza. Deasupra se pune un alt rand de cartofi si un strat subtire de cascaval sau branza apoi se adauga smantana. Cuptorul se incinge in prealabil la 200 grade timp de 10-15 minute in functie de cuptor. Vasul se aseaza la jumatatea cuptorului si se lasa la gatit. In acest timp va puteti ocupa de alte treburi pe care le aveti sau va puteti relaxa. Se verifica din cand in cand. Cartofii sunt gata atunci cand au o crusta aurie iar cascavalul este complet topit.

Cartofii frantuzesti se servesc calzi, alaturi de o salata asortata. Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: