Pentru a incerca reteta delicioasa de turta dulce ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

    500 g faina 200 gr zahar pudra 9 linguri miere de albine 4 oua 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 linguri de otet 1 lingurita scortisoara

Foto: Turta dulce, Shutterstock.com

MOD DE PREPARARE TURTA DULCE

1. Cuptorul se incalzeste la 180-200 de grade, dupa care se tapeteaza tava cu hartia de copt; 2. Se pun intr-un bol 2 oua intregi si 2 galbenusuri, dupa care se amesteca bine cu mixerul impreuna cu mierea si zaharul pudra; 3. Se stinge bicarbonatul cu otet si se adauga la compozitia obtinuta pana acum; 4. Se amesteca cu scortisoara continutul; 5. Se adauga faina, dupa care se amesteca cu o lingura; 6. Se presara faina pe masa, dupa care se framanta pana se obtine un aluat omogen; 7. Se intinde o foaie de aluat, dupa care se decupeaza cu diferite forme; 8. Se pun in tava formele, lasand putin loc intre ele ; 9. Se lasa tava 5-10 minute in cuptorul dat la foc mediu.

Dupa ce s-a racit, puteti decora turta dulce folosind doua moduri:

    ornati formele cu o glazura care trebuie sa fie lasata cateva minute pentru a se usca. Pentru a obtine glazura bateti 2 albusuri cu 100g de zahar pudra; ornati formele cu ciocolata neagra si alba topita in cuptorul cu microunde.

Pofta buna!

Foto: Turta dulce, Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: