Reteta spaghete carbonara este un rasfat culinar pe care fiecare din noi trebuie sa ni-l oferim ocazional si sa traim acel moment ca si cum am fi in “La Bella Italia”. Va propun pentru astazi o reteta alternativa la varianta clasica, aceasta versiune fiind de multe ori mai populara si mai gustoasa datorita consistentei cremoase a sosului: spaghete carbonara cu smantana.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Desi este o reteta destul de simplu de realizat, detaliile sunt cele care fac diferenta si care dicteaza perfectiunea acestui preparat delicios. Spaghetele se fierb intr-o cratita cu apa, sare si o lingura de unt, urmand instructiunile de pe pachet pentru a nu le lasa sa fiarba prea mult. In acelasi timp taiem baconul cubulete si il punem la calit intr-o tigaie, adaugand peste usturoiul tocat marunt. Calim totul pana ce usturoiul prinde o culoare aurie. Intr-un castron adaugam smantana, galbenusurile si parmezanul sau cascavalul ras fin. Daca folositi parmezan nu mai este necesar sa puneti sare deoarece este el indeajuns de sarat. In functie de preferinte puteti adauga si piper. Amestecam bine pana devine o compozitie omogena. Adaugam sosul obtinut peste bacon si usturoi si amestecam usor cateva minute pana se leaga compozitia. Ne intoarcem iar la spaghete, in acest timp cel mai probabiul s-au fiert, le luam de pe foc si avem grija sa le scurgem de apa. Dupa ce am scurs bine spaghetele, le punem in oala clatita, adaugam sosul deasupra si amestecam bine. Spaghetele carbonara sau paste carbonara cum mai sunt numite, se servesc calde cu putin parmesan ras deasupra.
Spune-ti parerea!