De reteta rapida de placinta cu prune se pot bucura chiar si incepatorii in arta culinara. Daca tot incepe sezonul prunelor zemoase incearca si tu aceasta reteta pentru a profita de avantajele consumului de fructe. Nu uita ca prunele sunt pline de vitaminele A, B,C si E, necesare mentinerii unui echilibru fizic si psihic, fiind de asemenea o sursa esentiala de fibre, potasiu si magneziu. Tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii de mai jos pentru a obtine o placinta cu prune delicioasa.
Ingrediente placinta cu prune-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Pregatesti tava ungand-o cu unt si presarand faina.
Pentru a obtine un aluat moale trebuie sa:
• amesteci intr-un pahar o lingurita de bicarbonat cu 2 lingurite de otet; • torni compozitia peste unt si amesteci cu sare, zahar si smantana pana cand se omogenizeaza; • framanti bine dupa ce adaugi faina pana cand aluatul nu va mai fi lipicios; • intinzi cu facaletul 2/3 din aluat dupa care il pui in tava
• scoti samburii din prune • tai prunele in cubulete sau felii • amesteci intr-un bol separat prunele cu faina, zahar si sare
Urmeaza sa pui amestecul de prune in tava, iar deasupra trebuie sa adaugi restul aluatului. Apoi lasi tava in cuptor timp de 45 de minute pentru a se rumeni placinta peste care vei presara zahar cand va fi gata.
Pofta buna!
Spune-ti parerea!