Pe langa gustul lor delicios, gutuile sunt bogate in vitamine, fibre si saruri minerale care te ajuta sa duci o viata sanatoasa. Consumul de gutui contribuie la imbunatatirea functionarii ficatului, a sistemului respirator si digestiv. Un motiv in plus pentru care trebuie sa te apuci de pregatit aceasta reteta, este faptul ca dulceata de gutui iti poate da o stare de bine; se spune ca o lingurita de dulceata de gutui care se ia dupa fiecare masa iti poate alunga tristetea. Dulceata de gutui este ideala ca desert fie ca o servesti cu clatite, fie ca o mananci cu gogosi.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
1. Dupa ce se spala bine gutuile se taie in bucati mari si se dau prin razatoare; 2. Se fierbe apa intr-o oala adanca si se adauga apoi gutuile, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Se lasa la fiert 10 minute pana cand gutuile devin moi; 3. Se adauga zaharul si se lasa la fiert 45 de minute, timp in care se amesteca pana cand acesta se dizolva; 4. Dupa ce consistenta amestecului s-a ingrosat, se pune dulceata in borcanele sterilizate si se lasa la racit.
Spune-ti parerea!