Compotul de pere este o sursa importanta de potasiu, contine doar 100 de calorii si o cantitate neglijabila de grasimi, astfel incat poate fi consumat fara nici o grija. Pe langa posibilitatea de a-l folosi pentru a te racori sau cand ai pofta de ceva savuros si dulce, acest compot poate fi folosit si ca garnitura la unele fripturi.

Foto: compot de pere, Shutterstock

Ingrediente compot de pere
    3 kg pere 500 g zahar Zahar vanilat/1 baton de vanilie 1.5 l apa
Mod de preparare compot de pere

Se spala perele, se curata de coaja, cotoare si seminte apoi sunt taiate in sferturi. Intr-un vas, se pun la fiert apa, zaharul si zaharul vanilat (sau batonul de vanilie) si se lasa pana se formeaza un sirop. Se adauga apoi perele curatate in sirop si se lasa la fiert, la foc mic, pana se inmoaie. Compotul se toarna fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil, se inchid ermetic, se invelesc cu o patura si se lasa la racit, pana a doua zi. Aveti grija ca borcanele sa nu fie fisurate! Compotul de pere se pastreaza in locuri racoroase si se serveste ori de cate ori aveti pofta de ce ceva racoritor si bun. Pofta buna!

Foto:compot de pere, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: