Afinele sunt recunoscute nu numai pentru aroma lor dulce si gustoasa dar si pentru beneficiile pe care le implica consumul lor. Dupa multi ani de studii s-a descoperit ca afinele contribuie la imbunatatirea memoriei si la mentinerea sanatatii creierului prin prevenirea acumularii de proteine toxice care favorizeaza declinul cognitv. Este uimitor cum doar un pumn de afine pe zi poate contine cantitatea de antioxidanti necesara protectiei impotriva bolilor de inima, a diabetului si a cancerului. Desi s-ar putea intampla ca acestea sa isi mai piarda din proprietatile nutritive dupa ce sunt fierte, dulceata de afine merita preparata! Poate fi servita cu clatite si gogosi sau chiar cu o simpla felie de paine.
Ingrediente dulceata de afine-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Foto interior si prima pagina: Dulceata de afine, Shutterstock
Mod de preparare dulceata de afineAdauga intr-o oala mai intai un strat de zahar, apoi deasupra unul de afine, dupa care continui folosind acelasi procedeu pana cand termini cantitatea celor doua ingrediente. Adaugi si cele doua pliculete de zahar vanilat. Trebuie sa lasi oala in frigider pana a doua zi.
Dupa ce se va ingrosa compozitia va trebui sa iei oala de pe foc si sa pui dulceata in borcanele sterilizate imediat ce se mai raceste (dupa aproximativ 15 minute).
Iti recomandam si:
Spune-ti parerea!