Afinele sunt recunoscute nu numai pentru aroma lor dulce si gustoasa dar si pentru beneficiile pe care le implica consumul lor. Dupa multi ani de studii s-a descoperit ca afinele contribuie la imbunatatirea memoriei si la mentinerea sanatatii creierului prin prevenirea acumularii de proteine toxice care favorizeaza declinul cognitv. Este uimitor cum doar un pumn de afine pe zi poate contine cantitatea de antioxidanti necesara protectiei impotriva bolilor de inima, a diabetului si a cancerului. Desi s-ar putea intampla ca acestea sa isi mai piarda din proprietatile nutritive dupa ce sunt fierte, dulceata de afine merita preparata! Poate fi servita cu clatite si gogosi sau chiar cu o simpla felie de paine.

Ingrediente dulceata de afine
    1 kg afine 1 lamaie (ai nevoie de zeama sa) 1 kg zahar 2 plicuri zahar vanilat

Foto interior si prima pagina: Dulceata de afine, Shutterstock

Mod de preparare dulceata de afine

Adauga intr-o oala mai intai un strat de zahar, apoi deasupra unul de afine, dupa care continui folosind acelasi procedeu pana cand termini cantitatea celor doua ingrediente. Adaugi si cele doua pliculete de zahar vanilat. Trebuie sa lasi oala in frigider pana a doua zi.

Lasa oala la foc potrivit in timp ce amesteci zaharul cu afinele. Intre timp stoarce si zeama de lamaie peste compozitia rezultata. Este important sa amesteci incontinuu pentru ca altfel dulceata se va prinde de oala.

Dupa ce se va ingrosa compozitia va trebui sa iei oala de pe foc si sa pui dulceata in borcanele sterilizate imediat ce se mai raceste (dupa aproximativ 15 minute).

Iti recomandam si:

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: