Ti-ai luat la revedere de la vara, dar nu este cazul sa iti iei ramas-bun si de la vinete, aceste legume minunate care ti-au rasfatat papilele gustative tot sezonul cald, in salate savuroase cu ceapa si maioneza. Vinetele raman in voga si in meniul de toamna, dar imbraca “haine” noi, in retete ceva mai consistente, care devin o sursa grozava de energie in sezonul rece.
Foto interior si prima pagina: vinete cu rosii si branza, Shutterstock
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Spala vinetele si taie-le felii (fara a le curata de coaja). Pune-le intr-un bol, sareaza-le si lasa-le 30 de minute deoparte, dupa care scurge-le de zeama lasata. Topeste untul intr-o tigaie nonaderenta si prajeste feliile de vinete pe ambele parti.
Tapeteaza un vas termorezistent cu unt, presara pesmetul pe fundul lui si asaza vinetele prajite in el.
Acopera-le cu bucati de urda, sareaza-le si pipereaza-le, apoi asaza cate un strat de felii de rosii pe ele.
Toaca marunt usturoiul si pune-l deasupra rosiilor, apoi rade cascavalul si adauga-l din abundenta peste vinete. Baga vasul la cuptor, timp de 20 de minute sau pana cand cascavalul se rumeneste pe deasupra.
Spune-ti parerea!