Conopida este o sursa importanta de vitamina C si alte substante benefice pentru organism, cum ar fi carotenul, vitamina K si complexul B. Totodata, aceasta leguma minune, are in compozitia sa cele mai importante minerale pentru revigorarea organismului: calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc si cupru. Din pricina valorii calorice scazute a conopidei (34 kcal/la 100 g), leguma poate fi savurata atat de cele care ii iubesc gustul, cat si de cele care urmeaza o dieta. Va propun pentru astazi o reteta usoara si delicioasa pe care sunt convinsa ca o veti indragi: conopida la cuptor.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Conopida se spala si se taie bucatele, in cazul in care ati ales conopida deja congelata acest pas este deja facut. Se pune intr-o oala cu apa si sare, acoperita complet si se lasa 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Aveti grija sa nu lasati conopida prea mult la fiert deoarece aceasta se inmoaie prea tare. In timp ce conopida fierbe, se taie ceapa marunt, cascavalul cubulete (sau branza), iar ouale se amesteca impreuna cu smantana. Dupa ce s-a fiert conopida, se scoate si se pune la scurs intr-o sita sau intr-un alt vas. Dam drumul cuptorului la 180 de grade, il lasam sa se incalzeasca, iar in timpul acesta ungem un vas de ceramica sau yena cu unt. In vasul uns in prealabil cu unt se adauga conopida, ceapa, cascavalul si compozitia de oua cu smantana, se amesteca bine si se pune totul la cuptor timp de 40-45 de minute pana se rumeneste.
Pofta buna! Foto prima pagina: mancare, Shutterstock
Spune-ti parerea!