Ardei copti la borcan este o reteta simpla si usoara care merita fiecare minut alocat din timpul nostru. Fripturile si mancarurile de cartofi capata un gust nemaipomenit atunci cand sunt servite alaturi de o salata de ardei copti si, pentru ca stiu ca indragiti si voi aceasta reteta, am ales o varianta pe care eu o savurez de fiecare data. Foto: ardei, Shutterstock

Ingrediente ardei copti la borcan
    2-3 kg ardei capia 3-4 capatani de usturoi Piper, boabe de mustar 1 plic de pikant fix dulce acrisor 250 ml apa 250 ml otet 250 g zahar O lingura de sare grunjoasa
Mod de preparare ardei copti la borcan

Ardeii se spala, li se scot semintele si se pun la copt pe o tava. Se coc bine pe toate partile, la foc mare, apoi se pun intr-o cratita unde se adauga sarea. Acoperim cratita si ii lasam aproximativ 45 de minute. Dupa ce au trecut cele 45 de minute, ardeii se curata de pielita arsa, se cresteaza la baza si se pun in borcane in care adaugam cateii de usturoi. Eu aleg sa las ardeii cu codita deoarece pot fi serviti mai usor. Intr-un vas se pune pe foc otetul, apa, sarea, boabele de mustar, piperul, plicul de pikant fix si se lasa pana da prima oara in clocot. Compozitia rezultata are gustul dulce, acrisor pe care il indragim toate. Turnam compozitia in borcanele cu ardei pana se umple, inchidem cu capace etans si asezam borcanele la uscat intre paturi pana a doua zi.

Conserva de ardei copti este ideala de fiecare data cand simtim nevoia sa servim ceva unic si aromat alaturi de mancarurile noastre.

Pofta buna!

Foto prima pagina: ardei, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: