Ardei copti la borcan este o reteta simpla si usoara care merita fiecare minut alocat din timpul nostru. Fripturile si mancarurile de cartofi capata un gust nemaipomenit atunci cand sunt servite alaturi de o salata de ardei copti si, pentru ca stiu ca indragiti si voi aceasta reteta, am ales o varianta pe care eu o savurez de fiecare data.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Ardeii se spala, li se scot semintele si se pun la copt pe o tava. Se coc bine pe toate partile, la foc mare, apoi se pun intr-o cratita unde se adauga sarea. Acoperim cratita si ii lasam aproximativ 45 de minute. Dupa ce au trecut cele 45 de minute, ardeii se curata de pielita arsa, se cresteaza la baza si se pun in borcane in care adaugam cateii de usturoi. Eu aleg sa las ardeii cu codita deoarece pot fi serviti mai usor. Intr-un vas se pune pe foc otetul, apa, sarea, boabele de mustar, piperul, plicul de pikant fix si se lasa pana da prima oara in clocot. Compozitia rezultata are gustul dulce, acrisor pe care il indragim toate. Turnam compozitia in borcanele cu ardei pana se umple, inchidem cu capace etans si asezam borcanele la uscat intre paturi pana a doua zi.
Conserva de ardei copti este ideala de fiecare data cand simtim nevoia sa servim ceva unic si aromat alaturi de mancarurile noastre.
Foto prima pagina: ardei, Shutterstock
Spune-ti parerea!