Ingrediente pentru 4 persoane
    200 g Mazare Congelata 250 g Creveti Blacktiger Congelati 60 g Cubulete de ceapa Congelati 30 g Unt 100 ml Vin Sherry sec 50 ml Vin Porto alb 800 ml Supa clara de legume 150 ml Smantana 80 g Iaurt 80 g Branza de vaca slaba 1 Lingura Menta Sare Piper Boia Scortisoara pulbere
Mod de preparare

Se decongeleaza separat, pe cate o sita, mazarea si crevetii. Jumatate din unt se topeste intr-o tigaie, se adauga jumatate din ceapa si crevetii si se prajeste pana capata un aspect sticlos. Se scot din tigaie. Se condimenteaza. Restul de unt si de ceapa se pune in tigaie, se stinge cu vinurile si se adauga supa. Se fierbe 5 minute. Apoi se adauga smantana si se da intr-un clocot. Inainte de servire se mixeaza mazarea si menta cu 2/3 din supa si cu iaurtul, branza de vaca si condimentele. Se da din nou intr-un clocot si se potriveste de gust. Restul de supa se bate spuma si se condimenteaza. Pe fundul cestilor de cappuccino se pun crevetii. Apoi se toarna supa de mazare. Deasupra spuma de supa de mazare. Se orneaza cu putina pulbere de scortisoara.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: