Aceasta reteta de Cupcake cu Lapte Condensat Maresi ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.

Foto interior si prima pagina: cupcake vintage, Shutterstock

Timp de pregatire: 35 de minute Dificultatea retetei: usoara Numar portii: 12

Ingrediente:

Pentru Blat

    150 gr faina 40 gr cacao pudra 1 gr bicarbonat 3 gr praf de copt 1 gr sare 70 gr unt 2 oua intregi 150 gr lapte condensat Maresi 120 gr zahar pudra

Pentru Crema

    100g zahar 2 albusuri 110g unt 2 lingurite de apa
Mod de preparare:

Cupcake

Incalziti untul si apoi spumati-l cu zaharul, peste care adaugati ouale si laptele condensat Maresi. Intr-un bol separat amestecati faina cu pudra de cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea, apoi adaugati compozitia aceasta peste cea cu unt si amestecati pana la omogenizarea completa. Incalziti cuptorul la 180 grade, puneti compozitia in formele de cupcake cu ajutorul unei linguri, apoi introduceti-le in cuptor pentru 20 de minute. Dupa ce le scoateti din cuptor verificati cu ajutorul unei scobitori daca sunt bine coapte si lasati-le la racit.

Crema

Intr-o oala la foc mic se topesc 40g zahar cu o lingura de apa, iar cand ajunge la punctul de fierbere mai asteptati 2-3 minute, apoi stingeti flacara. Zaharul ramas se bate spuma impreuna cu albusurile. Se toarna in fir subtire siropul fierbinte de zahar si se mixeaza puternic crema pana cand amestecul se raceste. Cu ajutorul mixerului incorporati untul in bezea, crema de unt fiind gata in cateva minute. Puteti da o culoare foarte frumoasa cremei cu ajutorul unor fructe de padure presate sau frunze de menta incorporate in crema.

Pofta buna! Sa o savurati cu placere!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: