Aceasta reteta de Tarta cu ciocolata si Lapte Condensat Maresi ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.
Plin de consistenta si versatil, va puteti baza pe aceasta tarta de ciocolata in orice imprejurare, fie ca il pregatiti pentru invitati, fie pentru o masa de duminica in familie. Daca sunteti in cautare de inspiratie pentru a prepara bunatati celor dragi si vreti sa-i surprindeti cum nu se poate mai placut, atunci aceasta reteta este exact ce aveti nevoie!
Foto interior si prima pagina: desert cu ciocolata, Shutterstock
Timp de pregatire: 90 de minute Dificultatea retetei: usoara Numar portii: 12
Ingrediente:Blat:
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Crema de ciocolata (ganache)
Decor
Pregatiti toate ingredientele si lasati-le la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute, cu exceptia untului, care trebuie sa fie foarte rece.
Pregatirea blatului
Amestecati ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie, pana obtineti o compozitie omogena. Rezultatul trebuie sa fie un aluat compact, neted si care nu se lipeste de maini. Apoi formati o bila din aluat, acoperiti-o cu folie alimentara si lasati-o la frigider pentru 30 de minute.
Se introduce forma in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la 180 grade C si se coace pentru 15 minute, dupa care se scoate hartia de copt. Se reintroduce la cuptor pentru inca 5 minute, pana cand blatul devine rumeniu.
Prepararea cremei de ciocolata (ganache)
Se marunteste ciocolata, apoi se pune intr-un bol incapator, rezistent la temperaturi mari. Se pune laptele condensat Maresi intr-o oala si se incalzeste pe aragaz. Lasati-o pe foc pana cand da in clocot o singura data. Imediat ce ati observat ca a ajuns la punctul de fierbere, stingeti flacara si luati oala de pe aragaz.
Se toarna laptele condensat Maresi peste ciocolata maruntita si se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn sau o spatula speciala pana ce ganache-ul va deveni omogen. Adaugati si esenta de rom si vanilie si amestecati pana la omogenizare. Lasati-o apoi la temperatura camerei pana la racire.
Decor
Se toarna in mini formele de blat crema de ciocolata preparata si se introduce in frigider peste noapte. Inainte de servire se adauga fulgi de migdale, nuci si ornamentul din zahar topit.
Pofta buna! Sa o savurati cu placere!
Spune-ti parerea!