Am pregatit pentru voi prajitura cu mac, o reteta speciala, delicioasa si foarte usor de facut. Euforicul mac are proprietati extraordinare pentru organism, pe langa faptul ca poate calma tusea, se poate folosi si ca analgezic, calmant, tonic si nu in ultimul rand afrodisiac. Semintele de mac pot fi un remediu pentru astm, raceala, colici, hipertensiune arteriala, greata sau insomnii. Foto: prajitura cu mac, Shutterstock

Ingrediente prajitura cu mac
    110 g unt 100 g zahar tos 4 oua 6 linguri seminte de mac 180 g nuca macinata Zeama de la doua lamai 130 g faina 1 lingurita praf de copt

Glazura:

    300 ml frisca lichida 200 g zahar pudra Zeama de la jumatate de lamaie
Mod de preparare prajitura cu mac

Pentru inceput se amesteca foarte bine untul cu zaharul, apoi se adauga macul, nuca macinata, faina, zeama de lamaie si se amesteca din nou pana se intrepatrund toate ingredientele. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava, unsa cu unt si se baga in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Se lasa la copt timp de 30-40 de minute. In timp ce lasam compozitia la copt ne ocupam de glazura. Frisca lichida se bate bine cu mixerul pana devine mai tare apoi se amesteca impreuna cu zaharul pudra si zeama de la lamaie. Se scoate blatul din cuptor, se intinde glazura deasupra si se rade un pic de coaja de lamaie. Pofta buna! Foto prima pagina: prajitura cu mac, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: