Reteta de tort de portocale cuprinde esenta sarbatorilor de Craciun, prin amestecul perfect de ciocolata, portocale si vanilie. Este delicios, insiropat si foarte usor de facut chiar si pentru cele care se aventureaza pentru prima data in a gati un tort.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Chiar daca lista putin mai lunga de ingrediente poate sa va sperie la inceput, reteta de tort de portocale cu ciocolata nu este complicata. Necesita putina rabadare si atentie. Pentru inceput se amesteca intr-un castron faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. In alt castron separat, se amesteca zaharul cu jumatate din cantitatea de coaja de portocala, pana cand acesta se mai inmoaie. Cu ajutorul unui mixer amestecam untul, apoi adugam treptat cantitatea ramasa de coaja de portocala si amestecam bine. Se adauga ouale pe rand, apoi punem esenta de vanilie si iaurtul. Se toarna din amestecul de faina, apoi lapte apoi din nou amestecul de faina. Avem mare grija ca toate ingredientele sa fie combinate, dar nici nu trebuie sa le mixam foarte mult Jumatate din canitatea de aluat o turnam intr-un alt castron si adaugam ciocolata topita, sucul de portocale si cafeaua instant, amestecam pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Intr-o forma de tort alternam aluatul simplu cu cel de ciocolata, apoi cu ajutorul unui cutit amestecam in zig zag pana se obtine acel efect de sculptura cu ciocolata. Se pune in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute. Deliciosul tort de portocale sculptat cu ciocolata poate fi servit atat cald cat si rece. Pofta buna! Foto prima pagina: tort de portocale cu ciocolata, Shutterstock
Spune-ti parerea!