Pentru ca meritam sa ne rasfatam cat mai mult si odata cu apropierea sarbatorilor se trezeste, mai tare ca niciodata, copilul din noi, am pregatit pentru voi o reteta delicioasa de mere coapte cu caramel si scortisoara. Nu cred ca nu ati gustat niciodata din savoare merelor dulci si proaspat coapte, invelite cu aroma imbatatoare de scortisoara insa, daca nu ati facut-o pana acum, va recomand din suflet sa le incercati.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Se spala foarte bine merele, se taie partea de sus, se scoate cotorul, apoi pentru a obtine efectul unui mar ca un boboc inflorit se fac taieturi circulare in jurul centrului sau. Merele se pun intr-o tava, unsa in prealabil cu putin unt si se adauga in mijlocul fiecaruia doua caramele. Untul, tinut la temperatura camerei, se amesteca impreuna cu zaharul brun si se incalzesc pentru 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Apoi se aduga faina si scortisoara, iar amestecul obtinut se toarna peste fiecare mar. Tava se pune in cuptorul preincalzit si se lasa 30-40 de minute. Se verifica din cand in cand, pana cand se inmoaie merele. Cand sunt gata se scot din cuptor si se adauga deaupra o lingura de inghetata de vanilie. Pofta buna! Foto prima pagina: mar copt cu caramel, Shutterstock
Spune-ti parerea!