Prajitura cu mere: deliciul culinar al iernii

Prajitura cu mere: deliciul culinar al iernii
Kudika
13 Decembrie 2014

Pufoasa, gustoasa si chiar sanatoasa! Este vorba despre vedeta culinara a iernii: prajitura cu mere.

Unul dintre motivele pentru care prajitura cu mere este desertul ideal este faptul ca pe langa gustul sau delicios este si usor de preparat. Iata o reteta simpla care iti va incanta simturile iar cei apropiati iti vor fi recunoscatori ca le-ai gatit o prajitura atat de gustoasa.

Ingrediente prajitura cu mere

Umplutura
• 3 kg mere
• scortisoara
• 80 g unt
• 1 plic zahar vanilat
Foi
• 600 g faina
• 2 oua
• 150 g zahar
• 9 linguri ulei
• 1 praf de copt
• 9 linguri ulei
• 1 lingurita zeama de lamaie

Mancare

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare prajitura cu mere

1. Incepi prin a rade merele pe razatoare; in functie de preferinte le poti curata de coaja. Trebuie lasi merele rase la calit intr-o oala impreuna cu untul si cu zaharul. Dupa ce fierb, la compozitia de mere adaugi scortisoara, lasand-o apoi la racit.

2. Pentru urmatorul pas ai nevoie de un mixer cu care vei amesteca cele doua oua cu praful de copt, zeama de lamaie si cu zaharul. Adaugi treptat lingurile de lapte si de ulei iar la urma pui faina.

3. Trebuie sa framanti bine aluatul pana se omogenizeaza, dupa care il separi in doua parti. Intinde prima parte cu un sucitor astfel incat sa acopere suprafata tavii. Tava trebuie unsa cu unt inainte de a pune prima foaie.

4. Adaugi peste foaia de prajitura compozitia de mere care intre timp s-a racit. Pentru a nivela umplutura folosesti lingura. Asezi peste mere cea de-a doua foaie de aluat pe care o vei intepa cu o scobitoare.

5. Lasi tava in cuptor timp de 40-45 de minute, dupa care scoti prajitura si o pudrezi cu zahar.

Pofta buna!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri