Pufoasa, gustoasa si chiar sanatoasa! Este vorba despre vedeta culinara a iernii: prajitura cu mere.
Unul dintre motivele pentru care prajitura cu mere este desertul ideal este faptul ca pe langa gustul sau delicios este si usor de preparat. Iata o reteta simpla care iti va incanta simturile iar cei apropiati iti vor fi recunoscatori ca le-ai gatit o prajitura atat de gustoasa.
Ingrediente prajitura cu mere
Umplutura
• 3 kg mere
• scortisoara
• 80 g unt
• 1 plic zahar vanilat
Foi
• 600 g faina
• 2 oua
• 150 g zahar
• 9 linguri ulei
• 1 praf de copt
• 9 linguri ulei
• 1 lingurita zeama de lamaie
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock
Mod de preparare prajitura cu mere
1. Incepi prin a rade merele pe razatoare; in functie de preferinte le poti curata de coaja. Trebuie lasi merele rase la calit intr-o oala impreuna cu untul si cu zaharul. Dupa ce fierb, la compozitia de mere adaugi scortisoara, lasand-o apoi la racit.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Meniul de superstar al lui Robbie Williams, pentru concertul din București. Artistul va fi tratat regește
- Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive pentru Societatea sa Gastronomică
- Robbie Williams, un concert de neratat la Summer in the City, 18-19 august, Piata Constitutiei!
2. Pentru urmatorul pas ai nevoie de un mixer cu care vei amesteca cele doua oua cu praful de copt, zeama de lamaie si cu zaharul. Adaugi treptat lingurile de lapte si de ulei iar la urma pui faina.
3. Trebuie sa framanti bine aluatul pana se omogenizeaza, dupa care il separi in doua parti. Intinde prima parte cu un sucitor astfel incat sa acopere suprafata tavii. Tava trebuie unsa cu unt inainte de a pune prima foaie.
4. Adaugi peste foaia de prajitura compozitia de mere care intre timp s-a racit. Pentru a nivela umplutura folosesti lingura. Asezi peste mere cea de-a doua foaie de aluat pe care o vei intepa cu o scobitoare.
5. Lasi tava in cuptor timp de 40-45 de minute, dupa care scoti prajitura si o pudrezi cu zahar.
Pofta buna!