Reteta de placinta cu carne si cartofi se numara printre cele mai delicioase si surprinzatoare retete si poate fi cu usurinta pregatita pentru diferite ocazii, indiferent ca este vorba de o cina in familie sau o petrecere cu prietenii apropiati. Foto: placinta cu carne si cartofi, Shutterstock

Ingrediente placinta cu carne si cartofi

Pentru Aluat

    250 g faina 100 ml lapte 1 lingura ulei 50 g unt 7 g drojdie 4 cartofi medii Sare, piper

Pentru umplutura

    350 g carne tocata 2 cepe ½ conserva rosii in suc 100 g cascaval 1 ou 1 morcov
Mod de preparare placinta cu carne si cartofi

Cei patru cartofi se curata, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, ii scurgem de apa si ii pasam bine, apoi amestecam bine cu untul, laptele, faina si drojdia. Se adauga putina sare si putin piper si se lasa deoparte 20 de minute. In timp ce lasam aluatul deoparte ne ocupam de umplutura. Ceapa si morcovul se toaca marunt si se pun la calit pana cand ceapa devine usor transparenta, apoi se adauga carnea tocata si se amesteca. Se lasa pana cand carnea se albeste, iar zeama din tigaie mai scade. Adaugam conserva de rosii, apoi amestecam bine. Se adauga sare si piper dupa gust, iar cand e gata se da deoaparte, se adauga oul pentru a omogeniza compozitia apoi se las ala racit. Luam o bucata din aluat si o intindem intr-un vas de yena sau termorezistent, uns in prealabil cu unt. Se adauga compozitia de carne, nivelam, apoi se adauga si ce a mai ramas din aluat si se presara deasupra cu cascaval ras. Se lasa la cuptor timp de 35-40 de minute pana se rumeneste deasupra. Placinta cu carne si cartofi se poate servi atat calda, cat si rece. Pofta buna! Foto prima pagina: placinta cu carne si cartofi, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: