Aceasta reteta de Melcisori cu nuca, scortisoara si lapte condensat Maresi ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.
Foto interior si prima pagina: rulouri cu scortisoara, Shutterstock
Timp de pregatire: 45 de minute Dificultatea retetei: usoara Numar portii: 24
Ingrediente:Pentru aluat:
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Pentru umplutura:
Pentru glazura/ornament:
Amestecati faina cu drojdia, apoi adaugati ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele condensat Maresi caldut. Framantati un aluat pe care il lasati la dospit cam 30 minute, pana isi dubleaza volumul. Intindeti o foaie de aluat nu foarte groasa.
Asezati melcisorii obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt si lasati distanta intre ei pentru a creste. Puneti tava in cuptor si lasati melcisorii pana se vor rumeni usor.
Imediat ce scoateti rulourile din cuptor ornamentati-le din belsug cu caramel si cu nuca pisata sau fulgi de migdale. Se servesc calde.
Pofta buna! Sa ii savurati cu placere!
Spune-ti parerea!