Apropierea sarbatorilor va face mai agitate si mai stresate din pricina pregatirilor? Reteta de cozonac la masina de paine este una magica deoarece, pe langa faptul ca va va scuti foarte mult timp, este si foarte usor de facut, iar rezultatul este unul pe masura. Tot ce trebuie sa faceti este sa respectati ordinea adaugarii ingredientelor, iar in cazul in care doriti o cantitate mai mare, dublati gramajul.

Foto: arhiva personala

Ingrediente necesare pentru a face cozonac la masina de paine

Pentru aluat

    250 ml lapte dulce O lingurita sare 125 g unt moale 2 oua 2 galbenusuri de ou 500 g faina 150 g zahar Coaja de lamaie 25 g drojdie

Pentru umplutura

    2 albusuri 1 lingura de cacao 1 fiola de rom 4-5 linguri de zahar Nuci macinate stafide
Cum prepari cozonacul la masina de paine

Pentru a pregati aluatul, ingredientele se pun in masina de paine in urmatoarea ordine: intai se adauga laptele, apoi sarea, untul, ouale intregi, cele doua galbenusuri, faina, zaharul, coaja de lamaie rasa si drojdia. Se selecteaza programul de aluat care presupune framanatat timp de 25 de minute si dospit, timp de o ora. Dupa ce a dospit aluatul, se ia si se pune pe o tava unsa cu putin ulei, apoi se imparte in doua, pentru a face doi cozonaci. Pentru umplutura se bat cele doua albusuri care au ramas de la aluat, pana cand se formeaza o spuma, se adauga 4 linguri de zahar, lingura de cacao, nuca macinata si stafidele. Se intinde bine fiecare jumatate de aluat, se adauga aceasta compozitie apoi se ruleaza si se pot face impletituri sau diferite forme, in functie de imaginatia fiecareia. Pentru ai frace rumeni si crocanti, dupa ce au fost rulati, se ung cu ou deasupra si se presara putin zahar. Se pun in tavile pentru cozonaci, se lasa la dospit timp de 30 de minute apoi se adauga in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute la foc mediu. Reteta este testata de noi si e suuuper delicioasa. Pofta buna! Foto prima pagina: cozonac, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: