Aperitivele sunt de nelipsit de pe platourile pe care le pregatesti de sarbatori, dar asta nu inseamna ca dupa ce perioada festiva se termina nu te poti bucura in continuare de aceste gustari delicioase. Pentru momentele in care ai chef sa te rasfeti cu aperitive usor de facut, iti punem la dispozitie 5 retete simple care sa nu iti ocupe prea mult timp.
1. Baghete crocante de pizzaFoto: Mancare, Shutterstock
Aceste baghete crocante iti vor aminti de gustul de pizza, fiind perfecte in cazul in care nu ai cand sa gatesti o pizza in mod traditional. Ai nevoie doar de cateva baghete, cascaval, ketchup si bacon. Trebuie sa ungi cu ketchup baghetele pe care le tai in cate doua bucati, dupa care pui feliutele de bacon peste care presari cascavalul ras. Apoi pui baghetele in tava si le lasi in cuptor pana cand acestea devin crocante.
2. Mango invelit in prosciuttoFoto: Mancare, Shutterstock
Nu este deloc surprinzator faptul ca pentru combinatii culinare deosebite te poti folosi de gustul dulce si inedit al fructului de mango. Pentru a obtine un preparat mai putin obisnuit dar foarte delicios nu trebuie decat sa tai fructul in fasii lungi, urmand ca mai apoi sa rulezi fasii subtiri de prosciutto in jurul bucatelelor de mango peste care poti presara piper. Fructul de mango poate fi inlocuit cu para insa preparatul nu ar mai avea acelasi farmec.
3. Rosii umplute cu branzaFoto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock
Foto: Mancare, Shutterstock
Desi fata de celelalte retete iti ia ceva mai mult timp sa prepari bruschetele cu creveti, rezultatul va fi pe gustul tau, asta in cazul in care te atrage bucataria orientala. Lasa in cuptor feliile de paine pana cand acestea se rumenesc bine dupa care le ungi cu un sos picant. Intre timp te poti apuca de prajit crevetii impreuna cu usturoiul tocat marunt. In functie de marimea feliilor de paine pune cate unul sau cate doi creveti la care poti adauga si cateva feliute de kiwi.
5. Chipsuri cu sos de usturoi cu smantanaFoto: Mancare, Shutterstock
Intr-adevar, nu este cea mai sanatoasa reteta, dar din cand in cand poti face o exceptie lasandu-te in voia experimentelor gustoase. Daca vrei sa gatesti tu singura chipsurile, mai intai trebuie sa tai cartofii in felii foarte subtiri dupa care ii pui intr-o tava si ii lasi in cuptor pana cand devin crocanti. In acest timp apuca-te de pregatit sosul de usturoi cu smantana, pentru care tot ce trebuie sa faci este sa pisezi usturoiul bine, urmand sa il amesteci cu smantana, sare si piper.
Spune-ti parerea!