Reteta din “Economiseste cu Jamie” de Jamie Oliver, Curtea Veche Publishing.
Durata totala: 1 ora si 10 minute
Ingrediente (4 portii)-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Incingeti cuptorul la 180ºC/treapta 4. Taiati rosiile in sferturi si asezati le intr-o tava mare de copt sau intr-o tava pentru friptura (aproximativ 25 x 30 cm). Curatati cepele si taiati-le in bucati, apoi indepartati semintele si tocati mare ardeii grasi. Combinati totul in tava, impreuna cu pulpele de pui. Cu latul lamei unui cutit, zdrobiti cateii de usturoi nedescojiti si adaugati-i in tava, apoi desprindeti de pe tulpini frunzele de cimbru si presarati-le deasupra, impreuna cu boiaua. Turnati uleiul, otetul balsamic si asezonati cu un praf de sare si piper. Amestecati totul foarte bine, apoi rasfirati uniform ingredientele in tava, asigurandu-va ca puiul nu e acoperit de legume. Coaceti preparatul timp de 1 ora sau pana cand puiul este auriu si patruns, intorcandu-l si stropindu-l cu sosul din tava de cateva ori pe perioada gatitului. Serviti-l direct din tava, cu o eleganta salata verde alaturi. Poate fi insotit, de asemenea, de putin orez, mamaliga sau o bucata de paine crocanta, care poate absorbi o parte din deliciosul sos.
*Copti intregi, in coaja, cateii de usturoi devin foarte dulci - nu irositi minunatul miez moale: desfaceti coaja si savurati-l!
Spune-ti parerea!