Reteta din “Economiseste cu Jamie” de Jamie Oliver, Curtea Veche Publishing.

Foto interior si prima pagina: pulpe de pui, Shutterstock

Durata totala: 1 ora si 10 minute

Ingrediente (4 portii)
    4 rosii mari coapte 2 cepe rosii 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 6 pulpe superioare de pui dezosate, fara piele 4 catei de usturoi ½ legatura de cimbru proaspat (15 g) 1 lingurita de boia afumata 2 linguri de ulei de masline 2 linguri de otet balsamic
Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180ºC/treapta 4. Taiati rosiile in sferturi si asezati le intr-o tava mare de copt sau intr-o tava pentru friptura (aproximativ 25 x 30 cm). Curatati cepele si taiati-le in bucati, apoi indepartati semintele si tocati mare ardeii grasi. Combinati totul in tava, impreuna cu pulpele de pui. Cu latul lamei unui cutit, zdrobiti cateii de usturoi nedescojiti si adaugati-i in tava, apoi desprindeti de pe tulpini frunzele de cimbru si presarati-le deasupra, impreuna cu boiaua. Turnati uleiul, otetul balsamic si asezonati cu un praf de sare si piper. Amestecati totul foarte bine, apoi rasfirati uniform ingredientele in tava, asigurandu-va ca puiul nu e acoperit de legume. Coaceti preparatul timp de 1 ora sau pana cand puiul este auriu si patruns, intorcandu-l si stropindu-l cu sosul din tava de cateva ori pe perioada gatitului. Serviti-l direct din tava, cu o eleganta salata verde alaturi. Poate fi insotit, de asemenea, de putin orez, mamaliga sau o bucata de paine crocanta, care poate absorbi o parte din deliciosul sos.

*Copti intregi, in coaja, cateii de usturoi devin foarte dulci - nu irositi minunatul miez moale: desfaceti coaja si savurati-l!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: