Cat de bune sunt cornuletele fragede proaspat scoase din cuptor! Ele sunt dovada faptului ca micile bucurii nu lipsesc din viata noastra; mie cel putin imi smulg un zambet de fiecare data cand le mananc. Asta nu inseamna ca trebuie sa gasim placere numai in dulciuri, ci ca din cand in cand este bine sa ne mai rasfatam cu un desert cat se poate de simplu dar gustos. Iata cum trebuie sa prepari niste cornulete cu gem bune, bune de tot.

Ingrediente cornulete cu gem
    170 g zahar vanilat 500 g faina 2 oua 100 g margarina 140 ml lapte 1 1/2 pliculete praf de copt 200 g gem 2 lingurite otet esenta de rom

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare cornulete cu gem

Pentru inceput trebuie sa pui intr-un bol mai mare ouale, praful de copt pe care il stingi cu otetul, amestecand bine aceste ingrediente pana cand obtii o compozitie omogena. Ai grija ca margarina sa fie la temperatura camerei. Adaugi mai apoi esenta de rom, zaharul si faina, dupa care trebuie sa framanti aluatul.

Pui laptele intr-o oala pe foc si il incalzesti putin, lasandu-l pana cand devine caldut, nu fierbinte. Il adaugi treptat la aluat, continuand sa framanti in acest timp. Mai foloseste putina faina pentru ca aluatul sa nu mai fie atat de lipicios. In continuare, lasi aluatul intr-un loc cald pentru a creste mai repede.

Dupa aceea imparti aluatul in cateva bucati pe care le intinzi sub forma unor foi subtiri. Tai foaia de aluat cu cutitul in triunghiuri, dupa care pui gemul la mijloc si le rulezi astfel incat sa obtii cornulete. La sfarsit pui cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasi in cuptor timp de 15-20 de minute. Presari zaharul pudra si cornuletele tale sunt gata.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: