Cat de bune sunt cornuletele fragede proaspat scoase din cuptor! Ele sunt dovada faptului ca micile bucurii nu lipsesc din viata noastra; mie cel putin imi smulg un zambet de fiecare data cand le mananc. Asta nu inseamna ca trebuie sa gasim placere numai in dulciuri, ci ca din cand in cand este bine sa ne mai rasfatam cu un desert cat se poate de simplu dar gustos. Iata cum trebuie sa prepari niste cornulete cu gem bune, bune de tot.
Ingrediente cornulete cu gem-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock
Mod de preparare cornulete cu gemPentru inceput trebuie sa pui intr-un bol mai mare ouale, praful de copt pe care il stingi cu otetul, amestecand bine aceste ingrediente pana cand obtii o compozitie omogena. Ai grija ca margarina sa fie la temperatura camerei. Adaugi mai apoi esenta de rom, zaharul si faina, dupa care trebuie sa framanti aluatul.
Dupa aceea imparti aluatul in cateva bucati pe care le intinzi sub forma unor foi subtiri. Tai foaia de aluat cu cutitul in triunghiuri, dupa care pui gemul la mijloc si le rulezi astfel incat sa obtii cornulete. La sfarsit pui cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasi in cuptor timp de 15-20 de minute. Presari zaharul pudra si cornuletele tale sunt gata.
Spune-ti parerea!