Daca esti pasionat de bucataria Indiana, probabil ca ai auzit deja de puiul Tikka Masala, un preparat plin arome exotice care te incanta de fiecare data. De ce este atat de faimos acest preparat? Sosul de rosii cremos si incarcat de condimente sta la baza popularitatii puiului Tikka Masala; servit cu painea naan, puiul acoperit de sos iti aminteste de gustul unei pizza.
Ingrediente pui Tikka Masala-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Pentru marinada:
Pentru sos:
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock
Mod de preparare pui Tikka MasalaMai intai amesteca intr-un bol iaurtul, uleiul, zeama de lamaie si usturoiul; aceasta compozitie va fi marinada in care trebuie sa lasi bucatile de pui timp de 3-4 ore.
In continuare trebuie sa adaugi la compozitia de mai sus amestecul de condimente, le prajesti putin, dupa care pui si pasta de tomate, apa si sarea, lasandu-le pe foc pana cand sosul incepe sa fiarba. Sosul poate fi preparat chiar si cu trei zile inainte de a gati aceasta mancare; daca il tii in frigider nu se va strica.
Apoi te apuci de preparat puiul marinat, lasandu-l pe gratar pana cand se rumeneste bine. La sfarsit trebuie sa pui puiul in oala cu sos si sa il lasi la fiert aproximativ 5 minute.
Spune-ti parerea!