Sosul olandez este extrem de cunoscut si folosit in gastronomia occidentala, avand o textura fina si pufoasa, asemanatoare unei maioneze calde. Desi poate parea mai dificil de pregatit, este nevoie de mai multa atentie si putina indemanare pentru a obtine sosul olandez perfect. Se potriveste de minune cu preparatele din peste, fripturi la gratar, legume sau oua benedict.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Untul se topeste intr-un vas pus pe foc mic, fara sa fie amestecat timp de aproximativ 10 minute, apoi se ia de pe aragaz si se trece prin sita. Intr-un alt vas se pune apa la fiert, iar deasupra se pune un bol cu galbenusurile de ou. Cand apa incepe sa se incalzeasca, se iau 3 linguri si se adauga peste galbenusuri amestecand rapid cu un tel, pana capata o consistenta de smantana moale. Untul topit se incorporeaza putin cate putin amestecand in acelasi timp, pana cand se termina intreaga cantitate. Aveti grija sa nu turnati toata cantitatea de unt odata! In cazul in care amestecul devine prea dens se adauga putina apa. Se scurge sucul unei jumatati de lamaie, apoi se adauga sarea si piperul. Se serveste cald, imediat dupa preparare. Foto: sos olandez, Shutterstock
Spune-ti parerea!