Trebuie totusi sa nu pierdem din vedere faptul ca organismul este destul de slabit dupa perioada de iarna si ca nu este indicat sa il privam de proteinele care se gasesc in carne si lactate. Tocmai de aceea, va propunem o reteta extrem de gustoasa si sanatoasa: rulada cu cascaval si carne. Si, nu uitati: nimic nu ar putea sa o completeze mai bine decat o minunata salata verde!

Foto interior si prima pagina: rulada cu carne, Shutterstock

Ingrediente:
    250 g cascaval Koliba, ras 500 g carne tocata amestec 2 oua 6 rosii cherry 50 g unt Koliba 1 buc foietaj placinta 1 cutie rosii tocate in bulion oregano, patrunjel si busuioc sare, chimen, piper dupa gust
Metoda de preparare:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru ~15 minute inainte de utilizare. Foietajul trebuie sa fie decongelat cel putin ~1 ora. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizarii pentru ~15 minute la 240C.

Intr-un bol se amesteca bine carnea tocata cu 150 g cascavalul ras, oualele, verdeturile tocate si condimentele.

Se intinde o foaie de plastic peste care se intind 4 foi din foietaj si se ung cu unt KOLIBA. Se adauga un strat de branza, rosile cherry feliate si verdeata, un strat de carne si se ruleaza strans cu ajutorul foliei de plastic. Se repeta operatiunea de 2 sau 3 ori; in functie de cat de gros ati facut stratul de carne, pot sa va iasa 2 sau 3 rulade.

Se unge cu unt KOLIBA un vas inalt rezistent la coacere si se plaseaza ruladele in el. Se toarna 50 ml apa, sosul de rosii, se presara cascaval KOLIBA ras si verdeata tocata. Vasul se acopera cu o bucata de folie aluminiu si se coace acoperit timp de 35 minute. Se indeparteaza folia si se mai coace pana la rumenire aurie, ~15 minute.

Rulada se serveste calda cu sosul de rosii.

Reteta realizata de Chef Gabriela Simion.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: