Chiar daca sezonul legumelor murate a trecut, nu inseamna ca nu trebuie sa mai faci muraturi; ba chiar te provocam sa incerci o reteta delicioasa de ridichi murate. Intr-adevar nu este tocmai cea mai traditionala reteta de muraturi, dar acesta poate fi un motiv in plus sa faci un experiment culinar de care sa te bucuri mai apoi cand servesti salate sau fripturi; acestea merg perfect cu ridichile murate.
De asemenea, procesul de murare a ridichilor dureaza putin iar in urma sa legumele nu isi pierd din substantele valoroase pentru sanatatea organismului. Inainte de a te apuca de preparat ridichile murate nu uita ca acestea sunt mai dulci cu cat sunt mai mici. Pentru un gust dulceag, alege-le pe cele mai putin voluminoase.
Ingrediente ridichi murate-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock
Mod de preparare ridichi muratePentru inceput trebuie sa te asiguri ca ai spalat bine ridichile si ca le-ai curatat de varfurile si de coditele sale. In continuare, ai grija sa tai ridichile in felii foarte subtiri, deoarece astfel otetul le va patrunde mai repede. Mai apoi pui feliile taiate intr-u borcan mediu ca marime.
Inainte de a le consuma, trebuie sa astepti aproximativ 30 de minute. Dupa acest interval de timp le poti servi insa noi iti recomandam sa lasi ridichile in saramura timp de cateva ore pentru a absorbi cat mai bine otetul. Ridichile murate pot fi pastrate in frigider timp de mai multe zile.
Spune-ti parerea!