Reteta realizata deChef Gabriela Simion. Daca ai avut o zi stresanta la serviciu, sau pur si simplu daca ti s-a facut pofta de ceva dulce, iata o varianta stilata a celebrei budinci de ciocolata: cea cu migdale si crema de unt! Desigur, acest desert fabulous poate fi servit si la ocazii speciale, garantand admiratia tuturor celor prezenti. Are un grad de complexitate mediu si se realizeaza intr-un timp relativ scurt. Deci, ce mai astepti?! Sufleca-ti manecile si porneste la treaba!
Foto interior si prima pagina: prajitura cu ciocolata, Shutterstock
Ingrediente: Pentru budinca:-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
150 g unt premium Koliba 250 g zahar pudra 2 lingurite apa rece
Metoda de preparare:Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru ~15 minute inainte de utilizare. Cuptorul se preincalzeste inaintea utilizarii pentru ~15 minute la 190C.
Toata compozitia se pune intr-un singur vas sau se imparte in mai multe vase mai mici si se presara fulgii de migdale deasupra. Se coace pentru ~35 minute. Se verifica cu o scobitoare daca este gata, scobitoarea trebuie sa iasa curata din budinca.
Pentru crema de unt: Se bate untul Premium Koliba cu blenderul pana ce devine lucios. Se incorporeaza zaharul pudra treptat si se bate cu blenderul pana ce se topeste tot zaharul din crema. Se pot adauga coloranti sau siropuri de fructe naturale pentru transformarea cremei intr-o varianta aromata/colorata. Se pune o bucata de folie plastic peste produs, lipind folia de produs pentru evitarea crearii de crusta si se introduce la frigider pana la montajul final.
La final prajitura se monteaza cu crema de unt deasupra si se serveste calda sau rece dupa gust.
Spune-ti parerea!