Daca doriti sa surprindeti pe toata lumea cu un desert foarte usor dar in acelasi timp deosebit, atunci reteta oua de ciocolata umplute este alegerea perfecta. Pe langa faptul ca nu necesita prea mult timp si efort, sunt delicioase si vor fi senzatia mesei de Pasti.
Ingrediente oua de ciocolata umplute-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
-
Kudika
Mancaruri lacto - vegetariene
Pentru galbenus:
Cu ajutorul unui cutit cu zimti se taie cu grija partea de sus a oualor de ciocolata, apoi se aseaza in cupe speciale pentru oua sau intr-un cofraj si se pun la frigider. Crema de branza, zaharul pudra, sucul de lamaie si vanilia se adauga intr-un bol si se bat bine 3-4 minute, cu ajutorul unui tel, pana devine un amestec fin si pufos. Frisca se incorporeaza si ea in compozitia de branza obtinuta si se amesteca bine. Crema obtinuta se adauga in ouale de ciocolata si se mai lasa 30 de minute la frigider. In timp ce lasam ouale in frigider ne ocupam de pregatirea “galbenusului”. Sucul de portocale se adauga intr-o cratita mica, alaturi de gemul de caise si untul si se incalzeste usor la foc mic, amestecand pana se topeste untul, iar amestecul devine uniform. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca. In centrul fiecarui ou umplut, cu o lingurita, se face o gaura mica in crema de branza si se umple cu amestecul obtinut din sucul de portocale, apoi se mai lasa alte 30-40 de minute la frigider. Se scot cu 10 minute inainte de servire.
foto prima pagina: Premiumvectors, Shutterstock
Spune-ti parerea!