Setari Cookie-uri

Joburile anului 2011

Pentru ca se apropie inceputul unui nou an, m-am gandit sa fac o mica retrospectiva a pietii muncii pe anul ce se va termina in curand.

In domeniile farma si in banking anul acesta au fost facute angajari „cu prudenta”. In farma se cauta in continuare farmacisti si asistenti de farmacie, reprezentati vanzari/medicali, insa pentru acestia din urma firmele angajatoare mari pun conditia sa fie absolventi de medicina sau farmacie.

In marketing&PR, datorita bugetelor limitate pentru aceste departamente ale firmelor, oferta de joburi a fost destul de limitata in raport cu numarul mare de specialisti existenti pe piata. Nici pentru contabili piata muncii nu a fost deloc una foarte generoasa anul acesta. Numarul posturilor disponibile a fost unul limitat, in plus numarul contabililor disponibilizati in ultima perioada a fost mare, ducand astfel la o concurenta de pana la 1000-1500 persoane pe un singur loc.

In concluzie, evolutia pietei muncii in acest an arata ca cei mai cautati au fost (si precis vor continua sa fie) inginerii - in IT, cat si din alte domenii, respectiv specialistii pe anumite domenii de nisa, cu sau fara studii superioare. La polul opus, s-au situat domeniile financiar, marketing si PR. Si in acest an la fel de scazut a fost nivelul ofertelor pentru pozitiile de entry-level si pentru absolventi, pentru ca majoritatea companiilor nu au mai alocat resurse de bani si timp pentru instruirea lor. In aceste conditii, sansa tinerilor absolventi pentru a acumula experienta ramine voluntariatul/internship-ul.

Oricare ar fi evolutia pietei muncii in anul 2012 in domeniile voastre, sa nu uitati ca: „Nu exista nu se poate” si oricine isi face cu pasiune munca, nu are cum sa nu reuseasca!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Decembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.