Setari Cookie-uri

Top 7 scandaluri care au zguduit Casa Regala britanica

Imaginea Casei Regale a avut de suferit. Afla din ce cauza!

Locul al V-lea: In calitate de sora mai mica a viitoarei regine Elizabeth a II-a, printesa Margaret s-a indragostit de un barbat divortat, Peter Townsend, care era cu 16 ani mai in varsta decat ea. Sfasiata de dilema ce consta in nevoia de a alege intre ramanerea in familia regala si parasirea Marii Britanii, vreme de cinci ani, pentru a fi alaturi de iubitul ei, un veteran de razboi, printesa Margaret a ales in cele din urma sa isi respecte indatoririle regale: "Tinand cont de invataturile Bisericii, potrivit carora casatoria crestina reprezinta o legatura indisolubila, si constienta de datoria mea fata de Commonwealth, am luat hotararea sa pun aceste argumente inaintea oricaror altora". Margaret s-a casatorit ulterior cu lordul Snowden, insa casnicia lor s-a incheiat in mod ironic printr-un divort cauzat de zvonurile despre infidelitatea, consumul de droguri si dependenta de alcool a sotului ei, de controverse legate de sexualitatea acestuia si chiar de speculatiile potrivit carora lordul Snowden ar fi devenit tatal unui copil cu doar cateva luni inainte de casatoria lor.

Citește și:


Locul al IV-lea
: Cu multi ani inainte ca printul William si Kate Middleton sa se casatoreasca in fata lumii intregi printr-o ceremonie televizata, singura fiica a reginei, printesa Anne, a avut parte de o nunta stralucitoare, cu locotenentul Mark Phillips, in 1973. Casatoria lor a fost insa departe de a fi una fericita si, dupa ce a avut doi copii cu Anne, Mark Phillips, avansat in rang de capitan de armata, a devenit tatal copilului amantei sale din Noua Zeelanda. Cuplul a divortat, insa din fericire printesa Anne si-a refacut viata si s-a casatorit cu comandantul Timothy James Hamilton Laurence, in 1992, devenind primul membru al familiei regale britanice, dupa regele Henry al VIII-lea, care s-a recasatorit dupa un divort.

Locul al III-lea: In anii 1930, scandalul provocat de iubirea dintre Edward, print de Wales, si americanca de doua ori divortata Wallis Simpson a fost atat de mare, incat printul a renuntat la dreptul sau de a urca pe tron pentru a trai alaturi de femeia pe care o iubea. In ciuda apelurilor repetate ale membrilor familiei sale si ale Guvernului britanic, care ii cereau sa se desparta de Wallis Simpson, Edward a refuzat sa faca acest lucru, iar atunci cand tatal lui, regele George al V-lea, a murit, printul a spus tarii intregi:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.