Setari Cookie-uri

Calea usoara de a renunta la fumat

Cate dintre noi nu am zis cel putin o data "Gata! De maine imi schimb viata! O sa ma las de fumat, ma apuc de o dieta, incep un curs de perfectionare, fac sport etc., etc." Dar cate am si reusit? Renuntarea la o activitate care a intrat in obisnuinta se poate face cu o motivatie puternica si vointa.


Dar daca obisnuinta este de fapt dependenta?
Este vorba desigur despre fumat. Ceea ce nu multi fumatori stiu este faptul ca nevoia de a-si aprinde o tigara este de fapt manifestarea unei boli si anume dependenta de nicotina. Cu toate acestea fiecare fumator s-a gandit macar o data in viata sa se lase, iar dintre ei cativa au si reusit.

Ceea ce ne impiedica de multe ori sa realizam ceea ce ne dorim este teama.
Conform lui Allen Carr, in cazul fumatorilor este vorba de teama de a trece printr-o perioada in care nu ne putem satisface dorinta de a fuma, o perioada de privatiune si nefericire. Teama ca o intalnire cu prietenii nu va mai fi la fel de placuta fara tigari. Teama ca nu vom mai face fata stresului, ca nu ne vom mai putea concentra la munca, teama ca ne vom ingrasa, teama ca vom fi exclusi din cercurile sociale in care se fumeaza.

Allen Carr este un scriitor de carti self-help, care a renuntat la fumat dupa 33 de ani in care fuma pana la 100 de tigari pe zi. A dezvoltat o metoda numita "Easy Way" (metoda usoara) si a fondat prima clinica in Londra in care pacientilor li se permite sa fumeze in timp ce urmeaza cursuri de consiliere care ii fac sa constientizeze "capcana nicotinei" si ii ajuta sa se lase chiar inainte de a stinge tigara.

A scris zece carti bestseller despre renuntarea la fumat, despre slabit si despre stoparea consumului de alcool.
Cea mai cunoscuta dintre ele este scrisa in 1985 si nici pana astazi nu a fost detronata din topul celor mai bune carti de self-help in ceea ce priveste fumatul. Este vorba despre "The Easy Way To Stop Smoking”. O alta varianta a cartii special pentru femei este "The Easy Way for Women to Stop Smoking Without Gaining Weight” in care aplica metoda sa motivationala pentru a incuraja femeile sa renunte la fumat fara teama de a castiga kilograme in plus.

Ambele carti, dar si altele precum "Easyweigh to Lose Weight”, "No More Diets”, "No More Hangovers”, se gasesc in limba engleza pe www.books-express.ro, unde mai puteti citi si opiniile celor care au incercat cartile respective.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.