Setari Cookie-uri

Rubato, o colectie de proze scurte semnate de Razvan Petrescu

La inceputul lunii august 2011, editura Curtea Veche a publicat o selectie a povestirilor semnate, de-a lungul timpului, de Razvan Petrescu. Volumul "Rubato" cuprinde 14 proze scurte, dintre care una publicata in premiera.

Razvan Petrescu, descris de Marius Chivu ca “maestrul din umbra al literaturii romane scurte”, este eseist, prozator, dramaturg. A absolvit Facultatea de Medicina din Bucuresti in 1982 si a profesat timp de opt ani, dupa care s-a dedicat muncii de redactor, lucrand la revistele “Cuvintul” si “Amfiteatru”, apoi la Editura Litera si Editura Allfa. Din 2004 pana in prezent este redactor la Editura Curtea Veche. Alaturi de cartile mentionate mai sus, autorul a publicat volumele “Farsa” (Editura Unitext, 1994, premiul UNITER pentru cea mai buna piesa de teatru a anului), “Primavara la bufet” (Editura Expansion, 1995, Marele Premiu la Concursul National de Dramaturgie „Camil Petrescu” editia I si premiul pentru dramaturgie al Uniunii Scriitorilor), “Foxtrot XX” (jurnal si publicistica, Cartea Romaneasca 2008, premiul pentru proza pe anul 2008, acordat de Radio Romania Cultural; inclus in 4 antologii de proza scurta, manualul de limba si literatura romana pentru clasa a X-a editat de Editurile Univers, Paralela 45 si Rosetti).

Volumul poate fi gasit cu pretul de 24 de lei in librarii, iar de pe site-ul www.curteaveche.ro poate fi achizitionat cu un discount de 15% (20 de lei).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.