Iubire, vinovatie si reparatie si alte opere

Iubire, vinovatie si reparatie si alte opere
Kudika
28 Mai 2012

Activitatea Melaniei Klein a inceput cu copiii si a deschis noi perspective largi.

Intrucat nevrozele si psihozele isi au radacinile in copilarie, toate descoperirile referitoare la copilarie sunt, fireste, relevante pentru intelegerea psihologiei adultilor. Daca Freud a descoperit copilul din adult, se poate spune ca Melanie Klein a descoperit sugarul din copil si adult, ajungand la concluzia ca, inca de la inceputul vietii sale, acesta stabileste relatii intense cu ceilalti, atat in realitate, cat si in fantasma.

Ea nu considera ca bebelusul este pasiv, asupra lui actionand mediul, el doar reactionand la mediu, ci considera ca are de la inceput o viata psihica bogata, plina de fantasme, in interactiune permanenta cu realitatea externa.

Volumul de fata cuprinde lucrari importante, in care Klein isi precizeaza propria orientare, diferita de cea freudiana – modul specific in care intelege complexul Oedip in lumina anxietatilor timpurii, apararile maniacale, pozitia depresiva. Cititorul va beneficia din plin de notele explicative scrise de renumiti psihanalisti de orientare kleiniana – Edna O’Shaughnessy, Hanna Segal, Betty Joseph si Roger Money-Kyrle.

Melanie Klein (1882–1960) a dat nastere unuia dintre marile curente ale psihanalizei. A transformat in intregime doctrina freudiana clasica si a creat psihanaliza copilului. Opera sa a fost tradusa in aproape cincizeci de limbi. In limba romana, la Editura Trei, au aparut Povestea unei analize de copil, Invidie si recunostinta si Psihanaliza copiilor.

Titlul original: Love, Guilt and Reparation and other works 1921–1945
Limba originala: engleza
Traducere de: Anacaona Mindrila-Sonetto
Anul aparitiei: 2012
Autor: Melanie Klein
Editura: Trei
Nr. de pagini: 688
Pret: 71.25 RON

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri