Setari Cookie-uri

Dragostea in vremea holerei

Stone Village Pictures prezinta una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ale tuturor timpurilor, inspirata de nemuritoarea capodopera a scriitorului laureat al Premiului Nobel, Gabriel Garca Mrquez, Dragostea in vremea holerei. Parcurgand o jumatate de secol in Cartageña, un oras complex, magic si plin de senzualitate, aceasta fascinanta poveste romantica prezinta viata unui barbat care isi asteapta unica iubire adevarata timp de mai bine de cincizeci de ani.

Echipa de creatie din spatele camerelor de filmat este condusa de directorul de imagine Alfonso Beato, ASC, A.B.C. (The Queen), designer-ul de productieWolf Kroeger (Beyond Borders), editorul Mick Audsley (Harry Potter and the Goblet of Fire) si designer-ul de costume Marit Allen (Brokeback Mountain). Antonio Pinto (City of God) a compus partitura, iar superstarul muzical de origine columbiana Shakira interpreteaza melodiile originale.

Personajele prind viata

Filmul se deschide la finalul secolului 19, in orasul-port Cartageña din Columbia, un loc prosper, in plina dezvoltare rapida, cu granite clar delimitate intre clasa superioara si cea de jos. In aceasta perioada de evolutie si posibilitati uriase, Florentino Ariza o intalneste pentru prima data pe Fermina Daza cand ii duce o telegrama tatalui ei. O simpla privire de moment alimenteaza un traseu emotional care implica trei personaje centrale, care se vor maturiza in perioada revolutiei industriale. Ei traiesc razboaie de scurta durata, dar distrugatoare, si valuri ale epidemiei de holera, care – ca si iubirea – ii lasa pe unii sa supravietuiasca, dar ii rapune pe altii.

Desi personajul lui Florentino este columbian, realizatorii filmului au gasit omul perfect pentru acest rol in Spania: actorul nominalizat la Oscar® Javier Bardem (desi Florentino este interpretat ca adolescent de actorul columbian Unax Ugalde). “Exista o responsabilitate uriasa cand faci un film inspirat de un roman atat de frumos – atat de complex, atat de magic si atat de plin de detalii minuscule, care fac diferenta dintre un roman bun si o mare capodopera,” spune Bardem, care a obtinut performante universal apreciate cu filme precum Before Night Falls si The Sea Inside. “Este una dintre acele carti rare care te urmaresc toata viata, pentru ca este cu adevarat o capodopera. Este citita in intreaga lume, in diverse tari si diverse limbi, deci fiecare cititor are in cap propriile personaje – Florentino, Juvenal si Fermina – si propriul roman.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.