Setari Cookie-uri

Dragostea in vremea holerei

Stone Village Pictures prezinta una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ale tuturor timpurilor, inspirata de nemuritoarea capodopera a scriitorului laureat al Premiului Nobel, Gabriel Garca Mrquez, Dragostea in vremea holerei. Parcurgand o jumatate de secol in Cartageña, un oras complex, magic si plin de senzualitate, aceasta fascinanta poveste romantica prezinta viata unui barbat care isi asteapta unica iubire adevarata timp de mai bine de cincizeci de ani.

“Personajele lui Gabriel García Márquez sunt foarte intense, foarte interesante si capata proportii epice,” comenteaza Mezzogiorno. “Fac intr-o singura viata lucruri pe care multi altii nu le fac nici in zece vieti, deci intensitatea acestor personaje reprezinta o uriasa provocare pentru un actor.”

In locul poetului bolnav de iubire, Fermina accepta sa se marite cu una dintre cele mai proeminente personalitati ale orasului, un medic cu educatie europeana, care si-a folosit experienta si rafinamentul pentru a imbunatati viata orasului – Dr. Juvenal Urbino. “Constient sau nu, Fermina isi tradeaza inima pentru a indeplini ceea ce si-a dorit tatal ei pentru ea,” spune Newell. “Inima ei este una dintre cele mai greu de “citit”, in poveste. Este o tanara cumplit de independenta, care neaga tot ce incearca sa ii dea cei din jur, insa cumva propria sa forta si hotarare ii vor submina dorinta de a fi fericita.”

Benjamin Bratt joaca rolul lui Juvenal, care devine al treilea punct in triunghiul sentimental central al povestii. “Cred ca este o tendinta umana profund universala sa consideram ca iubirea inseamna fericire,” spune Bratt. “Dar ceea ce descoperi in acest film, ca si in viata, este ca iubirea si fericirea sunt rareori sinonime. Totusi, continuam sa cautam iubirea, pentru ca suntem convinsi ca ne va aduce un sentiment de liniste. Dragostea poate sa insemne frustrare, bucurie, confort... Poate sa fie neimpartasita, ca in cazul lui Florentino. Poate sa insemne agonie si disperare. Insa intotdeauna, atunci cand cauti iubirea, exista un anumit optimism, speranta ca iubirea va ajunge la tine. Aproape fiecare personaj din film cauta iubirea, sub o forma sau alta.”

Vedeta braziliana de teatru Fernanda Montenegro joaca rolul mamei lui Florentino, Transito Ariza, care isi doreste ca fiul ei sa fie fericit si foloseste toate resursele de care dispune pentru a-l ajuta sa dea uitarii dragostea pierduta. “Este o mama minunata, o mama latino-americana, cu o iubire atat de puternica, atat de minunata, incat il considera pe fiul ei aproape un zeu,” spune Montenegro. “Cand am citit cartea, in urma cu mai multi ani, nu m-am gandit niciodata ca voi ajunge intr-o buna zi in Cartageña, ca sa particip la aceasta productie extraordinara, orchestrata de un regizor minunat. Uneori, viata iti permite sa traiesti adevarate miracole.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.