Setari Cookie-uri

Dragostea in vremea holerei

Stone Village Pictures prezinta una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ale tuturor timpurilor, inspirata de nemuritoarea capodopera a scriitorului laureat al Premiului Nobel, Gabriel Garca Mrquez, Dragostea in vremea holerei. Parcurgand o jumatate de secol in Cartageña, un oras complex, magic si plin de senzualitate, aceasta fascinanta poveste romantica prezinta viata unui barbat care isi asteapta unica iubire adevarata timp de mai bine de cincizeci de ani.

Pentru a interpreta rolurile unor personaje de la sfarsitul secolului 19 pana in secolul 20, actorii aveau nevoie de pregatiri mai minutioase, nu numai de niste simple repetitii. Realizatorii filmului au abordat-o pe Julie Adams, un instructor de dialoguri care sa rafineze diversele accente ce apar in engleza, in stilul dialectului Costeño, spaniola cu inflexiuni de Caraibe care se vorbeste in regiunea nordica a Columbiei. “Fiecare a adus o “aroma” diferita”, spune John Leguizamo. “Fiecare venea dintr-o alta parte a lumii, asa ca am incercat sa gasim o anumita unitate in accente si comportament, lucruri care sa convinga spectatorul ca personajele chiar descindeau din acea epoca.”

Echipa a adus si instructori de miscare, care sa ii ajute pe actori sa se familiarizeze cu comportamentul tipic pentru acea epoca. Actorii au participat la un curs de trei saptamani la conservator, pentru a-si completa pregatirea. “Pentru mine, colaborarea cu Mike, Javier si Ben, cu instructorii de dialoguri si miscare, a reprezentat un intreg traseu evolutiv,” comenteaza Giovanna Mezzogiorno. “Conservatorul m-a ajutat enorm sa imi conturez personajul.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.