Setari Cookie-uri

Dragostea in vremea holerei

Stone Village Pictures prezinta una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste ale tuturor timpurilor, inspirata de nemuritoarea capodopera a scriitorului laureat al Premiului Nobel, Gabriel Garca Mrquez, Dragostea in vremea holerei. Parcurgand o jumatate de secol in Cartageña, un oras complex, magic si plin de senzualitate, aceasta fascinanta poveste romantica prezinta viata unui barbat care isi asteapta unica iubire adevarata timp de mai bine de cincizeci de ani.

Tatal Ferminei o aduce in Cartageña cu ambitia clara de a o casatori intr-una dintre marile familii din zona – nu pentru a o lasa sa fie vrajita de un functionar sarac lipit. Actorul de origine columbiana John Leguizamo joaca rolul lui Lorenzo Daza, un negustor de catari cu conexiuni in lumea interlopa columbiana. “Este un tata de origine umila, un negutator de catari, dar e gata sa se dea peste cap pentru a-si indeplini dorinta si a-si casatori fiica intr-una dintre marile familii ale orasului,” spune Leguizamo. “Are mare grija de lumina ochilor lui, care este fiica sa. Ea e singurul lucru care i-a mai ramas, deci o protejeaza atent si foarte gelos. Cand o vede flirtand cu un barbat nepotrivit – poetul care va ramane mereu sarac – stie ca asa ceva nu face parte din planul lui. Vrea ca fiica lui sa se marite cu cel mai bogat, mai celebru si mai important om din elita orasului. Iata ce fel de om este.”

Pentru a se asigura ca Fermina sta departe de Florentino, Lorenzo o ia cu el intr-o chinuitoare calatorie cu catarii, pentru a o duce sa traiasca alaturi de rudele lor dintr-un satuc columbian indepartat. Desi Fermina si Florentino gasesc o modalitate de a-si continua povestea de dragoste prin telegrame secrete, promisiunea unei vieti impreuna moare cand Fermina se intoarce in Cartageña ca femeie in adevaratul sens al cuvantului si descopera ca visul ei de iubire difera atat de mult de realitate.

Dar Florentino nu va renunta niciodata. “Florentino Ariza asteapta aproape toata viata sa se apropie de femeia de care este indragostit,” spune Bardem. “El intruchipeaza iubirea totala, nevoia suprema de a trai o iubire impartasita cu cineva, intr-o maniera cu totul aparte, profunda si foarte pura. Pe parcursul acesteui traseu de o viata, in care incearca sa ajunga la aceasta persoana, el traieste diverse experiente. Unele sunt vesele, altele triste, unele sunt usoare, altele dificile – dar, in final, nu o poate uita niciodata pe aceasta femeie. Ajunge sa se lupte cu propria convingere ca, poate, intr-o buna zi va avea sansa sa se apropie de ea.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.